Template design by cpa website and free forum hosting

Vključitev v terapijo

Če se želite vključiti v terapijo, vabljeni, da pišete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , da se bomo dogovorili za termin uvodnega srečanja.

V uvodnem srečanju predstavite svojo situacijo oz. težavo in pričakovanja v zvezi z njo, terapevt/-ka pa vam predstavi svoj način dela in kje vidi, da bi lahko skupaj našla možnosti za spremembe v zvezi z vašo težavo. To srečanje je namenjeno tudi temu, da spoznate terapevta/-ko in ugotovite, ali si z njim oz. z njo predstavljate sodelovati. Če si oba želita vzajemnega sodelovanja, se dogovorite za okvirno število in pogostost srečanj.

Pogosto je v terapiji najtežji korak ravno odločitev za vključitev na terapijo, saj gre običano za popolnoma novo in neznano izkušnjo. Na terapiji spregovorimo o sebi in dogodkih, ki so se nam zgodili, o katerih z drugimi na tak način nismo mogli govoriti in razumljivo je, da se zraven prikrade tudi strah in dvom, kako bo to šlo. A če ste v dvomih in se sprašujete, če je z vami res tako narobe, da se odločate za terapijo, naj vam zaupamo prispodobo, ki jo naši učitelji s Kemplerjevega Inštituta na Nizozemskem uporabljajo, ko pojasnijo namen terapije. Tako kakor gremo v trgovino po žago in klešče ter ostalo orodje, da sestavimo pohištvo, tako gremo na terapijo po orodja, ki nam manjkajo za boljše delovanje v medsebojnih odnosih. Gremo torej po tisto, česar tekom življenjskih izkušenj še nismo dobili.

Dobrodošli!