Template design by cpa website and free forum hosting

Nastanek Inštituta za družinsko terapijo

S terapijo Walterja Kemplerja smo se v Sloveniji prvič srečali 1990, ko se je v Ljubljani predstavil Kemplerjev inštitut na Nizozemskem (KIN), ki so ga leta 1980 ustanovili Roel in Sonja Bouwkamp ter Sjef de Vries. Njihova osrednja aktivnost je bila organizacija izobraževanja tistih, ki delajo na področju duševnega zdravja in na področju nudenja socialne pomoči. KIN je izvajal izobraževanje še v Belgiji, na Danskem, v Islandiji in Nemčiji, sicer pa je akreditiran s strani EAGT - Evropske zveze za geštalt terapijo in EAP - Evropske zveze za psihoterapijo.

Potem ko se je spomladi 1990 prvič predstavil v Ljubljani na petdnevni delavnici, je bilo leta 1991 preko Društva psihologov Slovenije prvič organizirano štiriletno izobraževanje iz geštalt izkustvene družinske terapije. Udeležilo se ga je 22 udeležencev iz vseh koncev Slovenije. Zaradi izkazanega interesa in pozitivnih povratnih informacij, je bil študij organizira neprekinjeno odtlej dalje. 

Novembra 2005 smo ustanovili Inštitut za družinsko terapijo v Ljubljani, katerega glavni namen je organizacija izobraževanja iz geštalt izkustvene družinske terapije.

Trenutno se izobražuje šesta skupina slušateljic in slušateljev. Slušatelji in slušateljice iz prvih treh skupin so opravljali program, ki takrat še ni bil akreditiran s strani EAGT in  EAP, zato so svoja znanja v letih 2007 in 2008, potem ko je bil program akreditiran s strani obeh zvez, dopolnili z manjkajočimi vsebinami iz gestalt pristopa skozi enoletno izobraževanje v obliki t.i. "masterclass"-a, ki je potekalo v Ljubljani pod vodstvom edukatork in edukatorjev Kemplerjevega inštituta iz Nizozemske. Slušateljice četrte skupine pa so že opravile izobraževanje v skladu s prenovljenimi standardi, ki jih določata EAGT in EAP.